Инж. Петър Чарийски: „Самоковската природа е визитната ни картичка и нашето бъдеще”

„Нека се гордеем и да пазим природата в нашия край, защото тя е не само наша визитна картичка, но и нашето бъдеще”, написа в дневника на клуб „Събеседник по желание” към Младежкия дом, чийто гост бе навръх Деня на Земята – 22 април, инж. Петър Чарийски, дългогодишен специалист в Общинското лесничейство.
Разговорът с Чарийски бе воден от ученичката в СОУ „Отец Паисий” Миролюба Ташова, като въпросите бяха свързани с околната среда, въздействието на човека върху нея и опазването й.
„Всички искаме да опазим Земята, но добре, че тя сама се спасява… Природата е система, която се саморегулира, но е важно и ние да спазваме законите, както и да работят съответните държавни механизми. Хората, които се занимават с екологогично производство и с опазване на околната среда, трябва да получат държавна подкрепа”, изтъкна инж. Чарийски.
Ученици с ръководител Виолета Щупалова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” представиха драматизация под надслов „Събуждането на природата”. Участници в еко клуб „За красива България” с ръководител Емилия Бонева, преподавател по биология и здравно образование в СОУ „Отец Паисий”, пък запознаха присъстващите с факти за Деня на Земята и дадоха много полезни съвети за опазването на околната среда.
Сред публиката пък бяха и ученици с ръководител Албена Въжарова от ПГ „Константин Фотинов”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*