Ирена Коцева дари на библиотеката луксозно издание на конституцията

Юбилейно луксозно издание на конституцията дари народният представител Ирена Коцева на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” на 23 април.
„В последния работен ден преди Великден в парламента отбелязахме 135-ата годишнина от написването на Търновската конституция и получихме това издание като подарък. Веднага си помислих, че ще го даря на нашата библиотека, защото винаги сме работили прекрасно с хората в тази институция”, поясни г-жа Коцева. Дарението бе направено и навръх Международния ден на книгата.
Депутатката си спомни за детството, за начина, по който са били възпитавани от библиотечните специалисти младите в любов към книгата.
„Горда съм, че съм представител на Самоков в парламента и защитавам интересите на нашите съграждани, макар в днешно време да се наблюдава дефицит на доверие към депутатите и нашата институция. В настоящото издание се вижда как се е градила демокрацията през годините”, отбеляза Коцева.
Гл. библиотекар Албена Ихтиманска благодари сърдечно за дарението. Изданието бе подредено във вече съществуващия кът, посветен на конституцията.
На срещата присъства и председателката на комисията по култура в Общинския съвет Гиргина Рангочева. Двете дами честитиха на домакините удостояването на библиотеката със златния почетен знак на Самоков.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*