Искат да местят самоковския съд в… Ихтиман

В София на 12 декември се състоя среща с участието на представители на Софийския окръжен съд и Самоковския районен съд, на която присъства и кметът Владимир Георгиев.
Както заяви по-късно г-н Георгиев пред представители на местни медии, обсъждано е било предложението на Висшия съдебен съвет за съкращаване на броя на районните съдилища в Софийска област. Идеята е в областта съдилищата от девет да станат три. Още по-абсурдно е предложението община Самоков – най-голямата община с най-големия град в областта, да не е седалище вече на районен съд, а да се обслужва от съда в Ихтиман.
Градоначалникът добави, че от Общината вече е изготвен документ, който обстойно и аргументирано защитава необходимостта от съществуването на Районен съд в Самоков. Председателят на Районния съд в града ни Янко Чавеев също е изготвил становище в подобен дух, което е представил на срещата в столицата.
Мнението на ръководството на общината е, че вместо да се облекчи съдебната система, с подобни промени нейната дейност ще се затрудни още повече.
Предстои по-широко обсъждане на предложения проект. От Общината се надяват, че разумът ще надделее и ще се приемат аргументите в полза на запазването на Районния съд в Самоков, а няма по предложения начин да се обслужват някакви необосновани намерения за реформа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*