Искат незабавно анализ за състоянието на яз. „Бели Искър”

Концесионерът „Софийска вода” АД да внесе незабавно за разглеждане и приемане от експертен съвет в Министерството на регионалното развитие и благоустройството изготвения доклад-анализ за техническото състояние на стената на яз. „Бели Искър” за периода 2012-2015 г., постанови на своето трето заседание създадената по проблема в София междуведомствена работна група.
Потвърдено бе и приетото на предишното заседание решение да се предложи на министъра на регионалното развитие и благоустройството, след допълнително съгласуване между експертите от министерството и администрацията на Софийска област, да се предприемат необходимите действия за съставяне на акт за публична държавна собственост на язовира във възможно най-кратки срокове.
Членовете на групата, сред които има експерти от различни институции, са категорични, че място за притеснения сред местното население не трябва да има, тъй като язовирът е безопасен, а и състоянието му се следи непрекъснато.
Както е известно, през миналия месец Националният комитет за подобряване на водоснабдяването с председател инж. Ганчо Хитров настоя в отворено писмо да се изготви незабавно независима експертна оценка за състоянието на язовирната стена, за да може да се предприемат бързи практически мерки за по-нататъшното й укрепване.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*