И друг самоковец – Валентин Стойчев, обиколи България с колело

Двама от общо шестимата колоездачи, преминали всичките 17 етапа по време на обиколката на България с велосипеди, се оказаха самоковци. Както „Приятел” писа в миналия си брой, Станислава Тодорова бе единственото момиче, осъществило „от-до” цялото не леко любителско начинание. Заедно с нея и останалите им четирима колеги всички етапи е преминал и друг наш млад съгражданин – Валентин Стойчев.
„Влюбих се в колоезденето от малък. Любимите ми дестинации едно време бяха до Райово, Бели Искър, Боровец и Мальовица”, довери Вальо. Той добави, че отдавна искал да се включи в любителска обиколка на страната с колело – още от първата подобна проява преди две години на тогавашния организатор Пламен Петков, който споделя клип с преживяванията си и избрани моменти от пътуването си в интернет.
„Щастлив съм, че сега бях свободен и имах възможността да се включа. Срещнах много нови приятели, а и всекидневно се радвах на българските красоти – особено в Родопите, Шабла и Златоград”, сподели развълнуван 20-годишният ни съгражданин. В момента той е студент в Медицинския университет в столицата, специалност „Дентална медицина”. Преди това е завършил Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” /на името на бележития учен и наш съгражданин/. В Самоков пък е учил в НУ „Станислав Доспевски” и в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*