И костромчани честваха празника на града си

864-ата годишнина от създаването на побратимения със Самоков руски град Кострома бе отбелязана с петдневни тържества и кулминация на 13 август – тазгодишният Ден на града.
Традиционните фестивали, концерти, изложби и други културни изяви са зарадвали костромчани и техните гости, но с нови и актуални теми, изделия, експонати. Масовото театрализирано шествие е било посветено на Годината на руското кино; изложбата с архивни материали е била в памет на хората, чиито имена носят улиците на града; а една от театралните постановки е била специално подготвена за обичания от всички Дворец на културата, навършил 70 години.
Сред красивите и уникални творби на майсторите на народни занаяти и на промишлени изделия този път са привличали вниманието приказни керамични светилници под открито небе, вкусни и примамващи млечни и месни произведения. Свое място за изява или като зрители отново са имали и любителите на фолклора и съвременната музика и танци, както и феновете на различни спортни надпревари. На най-много забавления пък са се радвали децата.
За поредна година финал и кулминация на празника са поставили светлините от ежегодния фестивал на фойерверките, озарили величествената река Волга.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*