И полицията се готви за абитуриентските празници

Засилено полицейско присъствие ще има по време на предстоящите абитуриентски празници, категоричен бе на 16 май в изявление пред представители на местни медии началникът на РУП-Самоков Георги Тодоров.
Предприетите мерки целят да осигурят безопасността на зрелостниците. С ръководствата на средните училища са уточнени сборните пунктове и маршрутите, по които ще се движат колоните от коли.
От полицията призоваха шофиращите абитуриенти да внимават със скоростта и да не извършват опасни маневри, свързани най-често с отнемането на предимство; пътниците в колите да не се показват от прозорците и да не употребяват алкохол.
Същевременно досегашната практика показва, че най-тежките пътни произшествия стават след края на баловете, в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни.
Отговорност носят не само абитуриентите, но и техните родители, близки и приятели, както и всички пряко или косвено ангажирани в тържествата.
Тази година всички завършващи средното си образование ще празнуват абитуриентската си вечер в Боровец. Началникът на полицейския участък в курорта вече поясни, че основната част от служителите ще бъдат съсредоточени около хотелите, в които младежите ще се веселят.
Служителите на КАТ пък ще заемат позиции по възловите кръстовища, като и на изхода на града по посока на Боровец.
Вече е засилено полицейското присъствие в централната част на града, въпреки че 24 май е през следващата седмица.
Г-н Тодоров призова всички завършващи към сдържаност, за да преминат без инциденти абитуриентската вечер и дните около празника.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*