И самоковски ориентировачи се впуснаха в Троянския маратон

Петима състезатели на клуб „Соколец” участваха в 49-ото издание на маратона по ориентиране „Хемус” край троянското село Драшкова поляна на 24 септември. И въпреки че не става дума за истински маратонски разстояния от порядъка на 40 км, все пак сериозните дистанции, изключително стръмните изкачвания и спускания и силно сгъстената гора, изпълнена с тръни и храсталаци, затрудниха до краен предел ентусиазираните участници.
В състезанието с променлив успех се представиха Христо Николов /М14/, Петър Бранков /М35/, Даниела Жаркова /Ж45/ и Христо Манов и Лиляна Радева в отворения клас по дълъг маршрут.
В последната категория Хр. Манов заслужи сребърното отличие в първия старт в събота – средната дистанция за купа „Троян”. Надпреварата на 23 септември се състоя в забележителната с реставрираните си възрожденски къщи махала Баба Стана до емблематичното старопланинско село Орешак в чест на 149-годишнината от обявяването на Троян за град.
Новите карти и терени предложиха висок адреналин за участниците. Те пък се насладиха в свободното си време и на празненствата по случай традиционния местен Фестивал на сливата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*