Кадетките потопиха с 81:45 Румъния в контрола в „Арена Самоков“

Кадетките на България до 16 години записаха внушителна победа с 81:45 над връстничките си от Румъния в контрола, състояла се на 9 юли в „Арена Самоков“.
„Трикольорките“ имаха тотално превъзходство на паркета, като единствено през първите 10 минути тимът от северната ни съседка се държеше сравнително равностойно. С отлична игра в защита и мълниеносни контраатаки впоследствие националките укротиха опонента си и авансът им набъбна до впечатляващите 36 точки в края на спаринга.
Домакините взеха борбата под коша /43:34/, оформиха и далеч повече асистенции в хода на срещата /21:7/, а най-голямото им предимство бе в стрелбата от средно разстояние. Там българките постигнаха 57 % успеваемост, докато румънките нямаха ден и останаха с едва 14 точни изстрела от 48 опита /29 %/.
Двете представителки на „Рилски спортист“ в националната гарнитура – Никол Николова и Полина Червенкова, имаха различна съдба по време на мача. Николова остана резерва, но се включи добре и записа актив от 6 точки и 3 борби, а Челенкова попадна в стартовия състав и за 12 минути на игралното поле се отчете с 2 овладени топки в подкошието.
След последния съдийски сигнал треньорският щаб на националките в лицето на Таня Гатева, Красимира Банова и Михаил Михайлов изрази задоволството си от играта на отбора, но предупреди състезателките, че ги очаква още много работа в тренировъчния процес за отстраняване на неточностите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*