Кадетките трети в страната след 56:38 над “Левски” в малкия финал

Снимка: www.bgbasket.com

“Рилски спортист” спечели бронзовите медали на държавното първенство за кадетки до 16 г. В спора за третото място възпитаничките на Красимира Банова надиграха категорично “Левски” с 56:38 и стъпиха на подиума. Титлата стана притежание на “Шампион 2006”, който надигра “Черно море Одесос” с 60:51 след продължение.
Страхотна първа четвърт, изразяваща се в 18:5, успокои нашите момичета в началото. Тимът ни съумя да запази аванса си до почивката /28:17/. След антракта на самоковки им потръгна и стрелбата от далечно разстояние и за “сините” измъкване нямаше. Валентина Клисарска и Ангелина Милева записаха по три успешни тройки и съвсем отказаха съперника още в средата на третия период.
Именно Клисарска и Милева бяха и най-резултатните баскетболистки за победителките, записвайки съответно 17 и 12 точки и 9 и 6 борби. Впечатляващо се представи и Деница Димитрова, отчела се с 9 пункта и 12 овладени топки. Първи минути на републиканското пък записаха Деси Бельова и Мария Пенова.
Накрая наставничката Банова разцелува всяко от момичетата.
На държавните финали отборът ни спечели три победи /над “Балкан”, “Септември 97” и “Левски”/ и инкасира две поражения /от финалистите “Шампион 2006” и “Черно море”/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*