Какви са цените на билетите до междинните спирки?

В последния брой на вестника бе публикуван графикът-разписание на автобусните линии в общината след проведения наскоро конкурс. Дадени бяха и цените на билетите по линиите. Неотдавна бяха публикувани и часовете и цените на билетите на курсовете за София и обратно.
Всичко това е много полезно за хората и особено за пътуващите. Но защо не се посочват цените по отделните линии до междинните спирки? Например – дават се цените до София, но не и до Пасарел, Щъркелово гнездо, Татарски брод и другите спирки. Същото важи и за другите линии – посочена е цената например на билета до Ярлово, но не и до другите села по линията – Рельово, Баните, Алино, Поповяне, Ковачевци. И т. н.
Преди няколко дни пътувах до София. Цената на билета след намалението от Нова година е 4 лв. Когато обаче попитах за цената до Пасарел, шофьорът ми каза, че също е 4 лв. Е, как може? Пасарел е почти по средата на пътя между Самоков и столицата. Не е логично цената до това село и до София да е една и съща.
Мой близък ми разказа после за подобен случай по друга линия. Пътувал до Долна баня, а му взели пари колкото за билет до крайната спирка – Костенец. А между двата града има поне 5-6 км. Не е възможно цената да е еднаква.
Така се създават условия и за злоупотреба.
Има и други такива случаи. Затова моля да се вземе отношение, да се определят и оповестят цените на билетите до всички населени места и други спирки. Януари вече се мина. Имало е достатъчно време – цял месец, да се определят.

С. Стоянов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*