Кандидатът за евродепутат и автомобилен пилот Крум Дончев: „Към изборите – с шампионски дух!”

Автомобилният шампион и кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България” Крум Дончев се срещна с представители на спортната общественост и на спортните клубове в Самоков на 17 май в обновения Младежки дом.
„Един от първите ми спомени, свързани със Самоков, е от 2002 г., когато рали „България” бе преместено тук от Албена с помощта на големия Георги Янакиев, светла му памет. Тогава бях много мотивиран и изгарях от желание за победа. Младостта обаче си каза своето и по време на шестата състезателна отсечка излетях от шосето. Тогава останах силно впечатлен от подкрепата на хората край трасето, които искаха да изкарат колата ми от гората на ръце”, припомни си в началото на срещата Дончев. Впоследствие неговата приказка в най-авторитетното рали състезание в страната има щастливо развитие и той на два пъти печели надпреварата – през 2008 г. и 2014 г.
„Самоков е една от спортните столици на България и затова аз съм особено щастлив да бъда тук навръх 17 май – Денят на българския спорт”, изтъкна г-н Дончев.
Той заяви, че е влязъл в политиката, защото смята, че страната ни има нужда от нов модел на управление.
„Днес младите българи са в чужбина и няма на кого да предадем нашите знания и умения, нашата родова памет”, огорчен е кандидатът за евродепутат на левицата.
Основната тема на последвалата дискусия бе възможността за европейско, а и държавно, финансиране на спортните клубове. „В цялата си спортна кариера получих общо 8000 лв. от държавата, което стигна за две каски и два гащеризона”, заяви един от най-популярните родни автомобилни пилоти.
Сега Дончев, който е магистър от Националната спортна академия „Васил Левски”, участва на безвъзмездни начала в няколко клуба и е запознат от първо лице с проблемите на спорта и липсата на средства в сектора. Затова той смята, че е необходимо да се помисли върху създаването на отделна агенция по въпросите за финансирането в спорта, която да помага и да съдейства на клубовете за подготовка на техните проекти, включително и по европейски програми.
„Спортът е социален феномен, който сближава, сприятелява и обединява хората. Отвъд постиженията и социалния ефект всяко спортно събитие генерира икономически бум – участници и зрители заемат леглова база, хранят се, зареждат автомобилите си в определения район”, подчерта Дончев, който има задълбочени познания и в сферата на спортния маркетинг и мениджмънт.
Разговорът предизвика сериозен интерес сред присъстващите. Дончев и колежката му Мая Тодорова, бивш заместник-министър на спорта, отговориха на въпросите на Костадин Чифлиджанов, Кирил Етрополски, Ивайло Андреев, Димчо Петров.
„Българският спорт има нужда от хора, които милеят за него”, завърши Крум Дончев и пожела на присъстващите, сред които бе и депутатът Радослав Стойчев, да запазят в себе си шампионския дух.
За да подкрепите „БСП за България” и искането им за „Справедливост сега” на евроизборите на 26 май е необходимо да гласувате с бюлетина № 18. Преференцията на рали шампиона Крум Дончев е № 116.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*