Каруците ще се регистрират

Karuchka na patВсички пътни превозни средства с животинска тяга на територията на община Самоков подлежат на задължителна регистрация, решиха общинските съветници на заседанието си на 12 септември.

Промените бяха записани в Наредбата за обществения ред и опазване на общинските имоти.

За извършване на самата регистрация собствениците трябва да подадат заявление в общинската администрация. Въз основа на този документ общински служители ще извършват проверка на изправността на съответното превозно средство и за наличие на изискващите се от закона светлоотразители.

Ако всичко е наред, ще се поставят табели със съответния регистрационен номер. На собственика пък ще се издава специален талон, в който ще бъдат вписани трите му имена, ЕГН, постоянен адрес и регистрационният номер на самото превозно средство.

Всички данни ще се вписват в общински регистър.

За необходимостта от регистрация на каруците имаше наскоро читателски писма в нашия вестник. Напоследък зачестиха и пътните злополуки, особено през тъмната част на денонощието, когато по улиците и шосетата се движат каруци без регистрация и без светлинни обозначения.

В други градове и райони подобна регистрация е факт. Това допринася за повишаване на сигурността и на безопасността на движение по пътищата. /П/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*