Клубът по аеробика с проект за деца с увреждания и в риск

Снимка: архив

Програмата „Спорт за деца с увреждания и деца в риск” е привлякла вниманието на клуба по аеробика „Самоков”. Целта на подготвения и одобрен проект на клуба е чрез безплатни гимнастически занимания да се създадат предпоставки за интеграция в обществото на млади хора от ромската общност, да се формира у тях траен интерес към спорта и навици за системни спортни занимания, както и да се подберат за обучение талантливи деца.
36 ученици са разпределени в 3 групи и ще участват в общо 48 занимания, които ще се водят от треньорката по аеробика Ралица Благоева. Със средства по проекта ще бъдат закупени спортни уреди и пособия. Тренировките с времетраене 60 минути ще бъдат два пъти в седмицата. Продължителността на проекта е 7 месеца. През юли и август заниманията ще бъдат прекъснати поради ученическата ваканция и ще бъдат възстановени през новата учебна година.
Отпуснатите от Министерството на младежта и спорта средства за изпълнение на проекта възлизат на 5365 лв.
Очакванията са чрез спортните занимания децата да използват пълноценно енергията си, да се освободят от стреса, както и да се култивират у тях качества на дисциплина, отговорност, самостоятелност, усет към красивото. Заниманията ще допринесат и за предотвратяване на ранните гръбначни изкривявания.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*