Клуб „Самоков” излъчи единадесет „Бъдещи звезди на аеробиката”

Всичките 11 самоковски грации, които участваха в националния турнир „Бъдещи звезди на аеробиката” на 25 ноември в една от залите на столичната „Арена Армеец”, се завърнаха с медали! Шампионатът се проведе в три направления – за състезатели на 5-6 г., 7-8 г. и клас „Б” при 9-10-годишните.
Шампионки при най-малките станаха Ивана Иванова, Карина Янкова, Рая Паунова и Цветелина Богоева, които изиграха съчетанието си в квартет. Златно отличие в индивидуалната надпревара при 7-8-годишните завоюва Виктория Крушарска. Тя стигна и до два бронза в тройка с Красимира АлХусани и Радостина Генова, както и в петица с още две наши грации – Виктория Вучкова и Марина Димитрова.
Златни медалистки в клас „Б” станаха състезателките в малката формация на клуб „Самоков” Каролина Симитчиева и Николета Богоева.
„Всички дечица играха на ниво, подобриха представянето си от последния турнир в Асеновград и си заслужиха отличията. Сериозен напредък в съчетанията си има Виктория Крушарска, която за първи път в категорията на момичетата до 8 г. изкара оценка над 17 точки /б. а. 17.050/”, коментира след първенството за „Приятел” младата наставничка Дияна Аврамова. Като нейна помощничка в София се изяви състезателката ни в категория 15-17 г. Весела Вукова. На съдийските столове пък седнаха спортистките ни при жените Анита Гаврилова и Надя Паунова, за която това бе дебютно подобно изпитание.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*