Кметът обеща съпричастност, „ВиК” прави проверка за водата в Клисура

Центърът на Клисура

Общината отговаря на читатели

Във връзка с публикацията „Клисура се вдига на бунт заради мръсната питейна вода” /в. „Приятел”, бр. 74 от 24 септември т. г./ кметът на общината Владимир Георгиев заяви, че ако е бил поканен на събранието в селото, на което се е обсъждал проблемът, би присъствал и би изслушал мненията на хората.
На 25 септември Георгиев показа и справка за осигурените средства през последните години за водопроводната мрежа в Клисура. От документа се вижда, че от 2009 г. насам за решаване на проблемите с водоснабдяването в селото са изразходвани 340 хил. лв. Смятало се, че с направеното ще се решат проблемите, но това явно не е станало.
„Предстои подробно да се запозная с този въпрос. Ще се срещна с хората и ще поканим специалисти да предложат какво може да се направи за осигуряване на чиста питейна вода в селото, думата трябва да си кажат и от „ВиК”, заключи кметът.
Според ръководството на „ВиК” от години не се събира такса за вода от жителите на Клисура, тъй като в къщите няма водомери заради липсата на вода или лошото й качество. Едва отскоро някои жители на селото са започнали да си плащат водата.
Очаква се в близките дни комисия да провери на място състоянието на водата и водоизточниците в Клисура, след което да се набележат и предприемат конкретни мерки.
Междувременно в общинската администрация е депозирана подписка на 68 жители на Клисура. В документа се настоява на селото да бъде осигурена достатъчна по количество и качествена питейна вода.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*