Коледен „Дилижанс” ни понесе

Когато за първи път присъствах на концерт на „Дилижанс”, останах много приятно изненадана от изпълненията. Сега, три години след създаването на състава, участниците в него са израснали чувствително и в песните си, и в разнообразието на жанра, и в сценичното си поведение.
В навечерието на Коледа, на 11 декември, групата изнес концерт в Младежкия дом. Директорката на дома Латинка Щъркелова представи състава с ръководител Димчо Тосков – Ваня Делибашева, Любослава Кьосева, Надя Миткова и Цветан Ангелов, като им пожела да са живи и здрави, радостни и да бъдат чести гости на дома.
Усмихнати, чаровни, прекрасни – такива и този път бяха певците, доставили истинско удоволствие на публиката в студената вечер на 11 декември. Може би някому ще се стори странно служителка в съд, актриса и медик да пеят толкова добре заедно, но това е факт. Оценил го е и специалист като Димчо Тосков, когато преди три години ги събрал в едно и към нежните им гласове прибавил и мъжкия тембър на Цветан.
Рядко минава празник в Самоков през последните години без участие на този състав. Преди месец само „Дилижанс” бе гост и на телевизия СКАТ, в предаването на Бони Милчева. Нейното мнение бе, че съставът се е представил чудесно.
„Дилижанс” е минал и през фестивалите във Варна, Хасково, Петрич… Песните на състава са многообразни – балади, мелодии от филми, стари градски, поп…
В незабравимата вечер във вторник певците започнаха с балада за живота – не е ли чудо, че годините летят, но ни чакат много хубави дни. Последва още една нежна балада – за хората и улиците от филма „Момчето си отива” /с назабравимата Невена Коканова/. Цъфнаха и бадемите на Тончо Русев, и „всеки цвят е надежда, всеки цвят е любов”. С песента „Заклинание” от репертоара на Лили Иванова Надя призова своята първа любов да не тъгува, а малко по-късно пак тя изпълни с невероятно чувство любимата си песен – „Красивата бяла рокля на цветя”.
След още няколко други изпълнения пък съставът забърка прекрасен коктейл от стари градски песни.
В края на програмата си певците извикаха Елена Рудолф, за да честити Коледа на всички. Прозвуча и поздрав за новата година.
В залата хората припяваха заедно с певците, а накрая с бурни аплодисменти израдиха признанието си.
От името на читалище-паметник „Отец Паисий” секретарят Теменужка Янкова поднесе красива кошница с цветя. От фирмата на Сотир Немов пък бяха изпратили голяма торта.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*