Командироват за зимата в Боровец 30 полицаи от страната

Общи 30 полицейски служители от страната ще бъдат командировани за три месеца през идващата зима в Боровец, за да са в помощ на местните си колеги при поддържане на реда и сигурността в курорта през активния сезон.
През минали сезони командированите от страната полицаи са настанявани и хранени безплатно в курорта благодарение на съдействието на общинската управа и на ръководствата на хотели в Боровец. Сега обаче полицейският синдикат има изискване тези служители да получават по 20 лв. на ден командировъчни пари. Общо необходимите средства за тази цел според изчисления възлизат приблизително на 45 хил. лв.
Въпросът бе обсъждан на среща на 24 октомври с участието на кмета Владимир Георгиев, хотелиери от курорта и представители на полицията.
Предложено бе за осигуряването на тези средства да помогнат и собствениците на временни търговски обекти, на шейни, файтони и АТВ-та, както и други фирми в курорта.
Комисар Николай Николов, директор на Софийската областна дирекция на МВР, пък препоръча да се монтират повече камери в хотелите и на паркингите с цел да се съдейства за осигуряване на спокойствието на очакваните туристи.
Финансовият проблем ще се дискутира на нова среща в хотел “Олимп” на 8 ноември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*