Косовските номера не минаха, „Рилски” спечели служебно мача с „Башкими”

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Рилски спортист” спечели служебно с 20:0 домакинството си на косовския „Башкими”. Гостите от Призрен посочиха като причина за неявяването си за насрочения за вторник мач в Самоков административни и визови проблеми. Тази версия обаче бе категорично отхвърлена от българското Министерството на външните работи.
„Визите на членовете на „Башкими” за България са издадени на 14 декември. Паспортите, с положените в тях шестмесечни многократни входни визи са били връчени на ръководителя на групата Арлинд Качанику в петък, 15 декември, а баскетболната среща е планирана за 19 декември”, информира Иван Димов от „Връзки с обществеността” на ведомството.
Първоначално срещата между „Рилски” и „Башкими” бе отложена и се смяташе, че ще бъде обявена друга дата за провеждането й. От ръководството на Балканската лига обаче са решили, вследствие на новата информация по случая, да присъдят служебна загуба на косовския отбор.
„Решението на Балканската лига е с цел да запази интересите на всички клубове и духът на баскетболната игра, като се взима предвид също, че няма възможна дата за отлагане на двубоя“, съобщават от лигата.
Това означа, че самоковци вече имат 6 победи и само едно поражение на сметката си в турнира.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*