Краси Анев положи красиво начало на разочароващ край за щафетата на България

Щафетата на България на 4х7.5 км в биатлона завърши последния отборен старт за Световната купа за сезона, състоял се по-рано днес в норвежката столица Осло, на разочароващата 19-а позиция.
Самоковецът Красимир Анев на първи пост даде надежди на българския състав да мисли отново за класиране в топ 10. Той отстреля и десетте мишени при двете си влизания на рубежа и предаде на втория в нашия тим Антон Синапов на 12-о място с изоставане от около 30 сек. от временния лидер Германия с Ерик Лесер начело. Роденият в Чепеларе Синапов също се представи на сравнително добро ниво, като повали мишените си с общо три допълнителни патрона. Владимир Илиев на трети и Димитър Герджиков на четвърти пост обаче въртяха по една наказателна обиколка и така щафетата ни се нареди на 19-о място, което е и най-слабият старт на българите за сезона.
Състезанието спечелиха представителите на домакините от Норвегия, за които се състезаваха Ларс Хелге Биркеланд, Хенрик Л`абе Лунд и братята Тарей и Йоханес Бьо. За второто място се пребори квартета на Австрия /Доминик Ландертингер-Феликс Лайтнер-Симон Едер-Юлиан Еберхард/, а трети завършиха руснаците /Максим Цветков-Антон Бабиков-Дмитри Малишко-Антон Шипулин/.
В крайното класиране в мъжката щафета България завърши на 11-о място с актив от 118 точки. Първенци са състезателите от Норвегия, следвани от Швеция и Франция.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*