Краси Анев се срещна с министър Кралев за изглаждане на отношенията

Анонсираната преди дни среща между министъра на младежта и спорта Красен Кралев и най-добрия български биатлонист Красимир Анев вече е факт. Двамата се срещнаха, за да тушират породилото се напрежение в националния отбор в последно време. Това се случи веднага след награждаването на националния селекционер Николай Захаров като треньор на месец януари в анкетата на пресклуб „България“. По ирония на съдбата именно Захаров е трън в очите на Анев, който изобщо не разговаря с него.
„Министър Кралев има желание да изгладим отношенията си вътре във федерацията и биатлонът да бъде запомнен с успехите, които постигнахме. Винаги всичко се изяснява с диалог и аз съм отворен към него, а не към провокативни действия. Мисля, че сме на прав път. Желанието ми е да си върша професионално работата и нямам лични отношения към когото и да е. На европейското първенство хората от федерацията се опитаха да прескочат личния ми треньор Георги Фъртунов и неговата стратегия за участие. Това бе главната причина да не участвам. Имаше кой да участва вместо мен“, сподели Краси на излизане от кабинета на министър Кралев.
Почетният гражданин на Самоков призна, че не се чувства комфортно от последните събития, което се е отразило и на представянето му в стартовете.
„Трудно ми е да съм положително настроен в момента. Дано да изкараме сезона до края и пак ще говорим. Надявам се да решим нещата сами в кухнята. Аз по принцип в последната година се научих да обръщам внимание само на своето бъдеще и съм оптимист за него“, допълни сребърният медалист от „Евро 2015“ в преследването.
Самият Захаров пък не пожела да говори по-подробно за появилите се проблеми в националния отбор.
„Нямам обяснение за случилото се. Постъпките и думите на Краси Анев не ги коментирам и никога няма да го направя. Той си има личен треньор – това е негово право“, лаконичен бе селекционерът.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*