Краси Анев с 16-о и 23-о място в Руполдинг, излезе 29-и за Световната купа

Красимир Анев постигна едно от най-челните си класирания от началото на сезона в стартовете за Световната купа. Анев се нареди 16-и в преследването на 12.5 км в германския ски център Руполдинг, четвърти старт за Световната купа по биатлон при мъжете.
Националът бе безгрешен в стрелбата и финишира с време 34:30.3 мин., на 1:11 мин. след победителя Симон Едер от Австрия. Другият български биатлонист Владимир Илиев допусна четири грешки в стрелбата и не завърши състезанието.
В спринта на 10 км пък Краси зае 23-о място, като не допусна нито една грешка на огневия рубеж. Той дори имаше всички шансове да влезе сред първите 20 състезатели, но липсата на подходяща вакса и омекналото трасе в края не му позволиха да вземе още повече точки за Световната купа.
Три позиции по-напред от нашето момче пък се класира другият роден представител в надпреварата – Владимир Илиев. Той също бе перфектен в стрелбата.
Начело във временното класиране за Световната купа е Мартен Фуркад /Франция/ с 541 точки, следван от норвежците Емил Хегле Свендсен с 422 и Тарей Бьо – 408 пункта. Анев е 29-и със 139 т., а Илиев заема 41-а позиция с 69 точки.
Следващата спортна проява от календара е в Руполдинг /Германия/, на 13 януари – 20 км индивидуално и 15 км масов старт.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*