Краси Анев 13-и в Сочи, ще се среща с шефката на биатлона

Красимир Анев финишира на призовото 13-о място на 20 км по олимпийското трасе в Сочи, като не допусна нито един пропуск в стрелбата. Бавните ски според Краси обаче са го лишили от по-предно място, а може би и от медал.
Михаил Клечеров пресече финалната линия с 29-о време, Владимир Илиев се нареди 60-и, а самоковецът Мирослав Кенанов – 88-и от общо 101 стартирали.
Четири кръга преди края на сезона французинът Мартен Фуркад е недостижим на върха в генералното класиране с 1072 точки, а Емил Хегле Свендсен /Норвегия/ е със 751 т.
В следващото състезание в бъдещата олимпийска столица – спринта на 10 км за Световната купа, Анев завърши 35-и, като допусна само една грешка в стрелбата. Над всички отново бе Фуркад.
Илиев, Кенанов и Клечеров финишираха съответно на 19-о, 61-о и 81-о място. В генералното класиране за Световната купа Краси Анев е 37-и, Илиев е 44-и, а Клечеров – 89-и.
Краси продължава да се оплаква от състоянието на ските си. Според запознати незадоволителната екипировка и липсата на достатъчно средства намаляват мотивацията за изява на именития самоковец. През следващата седмица той се завръща в България и както стана известно, ще се срещне с президента на Федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. Очаква се олимпийската шампионка от Нагано`98 да окаже съдействие на безспорно най-добрия през последните години български състезател. Още повече, че олимпиадата в Сочи през 2014 г. просто чука на вратата, а там ще се разчита особено много на самоковската звезда.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*