Кристиан Захариев спечели национален конкурс за комикси

15-годишният самоковец Кристиан Захариев бе отличен с голямата награда в своята възрастова група в първия национален конкурс „Аз и моят град” – за комикси, създадени от деца.
Кристиян Захариев е възпитаник на школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” с ръководител Иван Шуманов при читалище „Младост”.
С първа награда в тази група е отличена 16-годишната Мария Георгиева от Сливен.
Победителите са определени от жури в състав: Петър Станимиров, Румен Чаушев, Даниела Ненчева и Полина Борисова. Наградите бяха връчени на 25 октомври в зала „Сирак Скитник” в Сливен.
Конкурсът е част от проект, осъществен с финансовата подкрепа на Националния фонд “Култура” и със съдействието на Община Сливен, фирмите “Импресия” и “Адком”, сдружение СРОК, Фондацията за реформа в местното самоуправление, училища и школи по изкуствата.
„Пожелаваме още успехи на изключително талантливия Кристиян, който и друг път е заслужавал първи места. Желаем успех и на всички млади художници и на техните родители, които винаги проявяват съпричастие и помагат. Темата „Аз и моят град” предизвика младите творци да се запознаят в детайли с историческите и културните ценности на нашия Самоков”, коментираха по повод наградата от читалище „Младост”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*