Кръгът за Европейската купа в Боровец – събитие № 1 на ски сезона

Станислава Славолова не присъства на церемонията, но нейната награда взе Бетина Кичукова /в ляво/. До нея е друг отличен представител на “Бороборд” – Петър Гьошарков.

Надпреварата за Европейската купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Боровец през февруари е избрана за топ събитието на ски сезон 2013/2014 г. Това стана ясно при официалното закриване на състезателния сезон на Българската федерация по ски в София.
Зам.-председателят на централата Георги Бобев награди спортния директор на “Бороспорт” Георги Кочов със специален приз за завръщането на нашия курорт на световната ски сцена и за отличната организация на състезанието.
Специални награди заслужиха няколко наши състезатели – сноубордистите Петър Гьошарков, Валентин Миладинов и Станислава Славолова (“Бороборд”), алпийците Георги Околски, Симона Скробанска, Бояна Радева и Никола Чонгаров (“Боровец”), скачачите Владимир Зографски (НСА, купа “България-2014”) и Красимир Симитчийски (“Рилски ски скачач”, купа “Надежди”).
По време на церемонията бе отбелязано и успешното изпълнение на проекта на федерацията “Научи се да караш ски”. Благодарение на усилията на федерацията, на държавата и на фирми 2400 деца от цялата страна стъпиха за първи път на ски и безплатно се научиха да практикуват белия спорт. Центровете, осъществили проекта тази година, са Боровец, Банско, Пампорово и Витоша.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*