Купа „България” за Миладинов, Митрев, Цинзов, Зографски и Вукадинова

Снимка: Бончук Андонов

С куп награди бяха удостоени самоковските състезатели в ски спорта по време на официалната церемония по закриване на състезателен сезон 2017/2018, състояла се на 26 април в столичния „Парадайз център”. Организатори бяха Българската федерация по ски и Българският олимпийски комитет, а като водещи се изявиха зам.-председателят на федерацията Георги Бобев и сноуборд звездата Александра Жекова.
Най-високото отличие в областта на професионалния ски спорт у нас – купа „България”, заслужиха с представянето си алпийката от клуб „Боровец” Ева Вукадинова, сноубордистите на „Бороборд” Валентин Миладинов /в дисциплината бордъркрос/ и на НСА Симеон Митрев /фрийстайл/, ски скачачът и студент в НСА Владимир Зографски, както и ски бегачът и състезател на столичния „Александър Логистик” Веселин Цинзов. Той бе отличен и с почетен плакет за уникалната си кариера в този толкова труден спорт, типичен предимно за скандинавските и алпийските държави.
Влади Зографски и треньорът му Матиас Жупан получиха и специална награда от изпълнителния директор на спонсора „Дженерали Застраховане” Радослав Димитров. Зографски и Цинзов, както и останалите български участници в Олимпийските игри в Пьонгчанг, Южна Корея, заслужиха и специални значки от Международния олимпийски комитет.
Самоковски спортисти получиха и най-високото отличие при подрастващите – купа „Надежди”. С този приз бяха удостоени сноубордистите на „Бороборд” Борис Петров и Неда Пенчева /момчета и момичета старша възраст/, и ски бегачите от клуб „Рилски скиор” Марио Матиканов и Дани Чолаков /момчета старша и младша възраст/.
Специални плакети за отлично представяне през целия сезон заслужиха и най-малките ни състезатели – скиорът Павел Марков от клуб „Чамкория” и сноубордистката Яна Попова от „Бороборд”.
Призовете в отделните направления връчиха Пепа Мицева – генерален секретар на БФСки, Даниела Машова – отговорник „Ски бягане” в БФСки, както и нашият съгражданин Захари Сотиров – отговорник на направление „Ски скок” към БФСки.
С почетен плакет във връзка с успешната си кариера и със 70-годишния си юбилей бе награден и алпиецът-ветеран, олимпиец и общественик Ресми Ресмиев.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*