„Левски” /Дб/ надигра „Рилец” с 3:1

Снимка: авторът

В мач от осмия кръг на есенния дял на първенството в „А” Областната група – Изток „Левски” /Долна баня/ победи като домакин „Рилец” /Говедарци/ с 3:1.
Имаше много интересни положения и пред двете врати, но гол падна едва в 40-ата мин., когато след изпълнение на ъглов удар Теодор Джамбазки посрещна избитата от домакините топка и отдалеч простреля стража на синьо-белите – Калоян Христов. Така Джамбазки си направи и чудесен подарък за своя 28-и рожден ден.
В средата на второто полувреме някои неточни отсъждания на съдийската бригада поизнервиха играта, зачестиха и нарушенията. Видяхме не само жълтия цвят на картоните, но и червения – за треньорския щаб на „Рилец”.
През последните двайсетина минути щурмът на домакините бе неудържим.
Влезлите през второто полувреме типични нападатели Георги Стойнов и Стоян Кьосев се разписаха последователно в 80-ата, 85-ата и 90-ата мин., като последните два гола бяха на Кьосев.
Сред привърженици на домакините на трибуните бе и кметът на Долна баня Владимир Джамбазов. Гостите също се радваха на многобройна агитка.
Със спечелените три точки „Левски” се изкачи на първо място във временното класиране след като съставът на „Керамик” /гара Елин Пелин/ загуби дербито с „Левски” /Елин Пелин/. Долнобанските футболисти имат вече 18 точки и голова разлика 21:10. В следващия кръг – в събота, на 10 ноември, „Левски” гостува на „Гранит” в Широки дол.
х х х
Детският отбор на „Левски” /род. 1998 г./ завърши 3:3 с „Искра” /Искрец/. Попаденията за домакините реализираха Димитър Янкулов /2/ и Йордан Стоименов. Малките футболисти на Долна баня сега са първи в групата с 10 т. /3 победи, 1 равен и 1 загуба/.

Любомир Кузев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*