„Левски Лукойл” ни разказа играта

„Рилски спортист” изигра най-слабия си мач от няколко години насам и напълно закономерно загуби гостуването си на „Левски Лукойл” на 23 януари с разгромното 50:83.
Резултатът в полза на софиянци можеше да бъде още по-убедителен, тъй като преднината им на моменти надвишаваше 40 точки, но все пак в края домакините намалиха оборотите и доиграха мача в спокойно темпо. Разликата на светлинното табло обаче далеч не бе най-неприятното нещо в мача за гостите. Възпитаниците на треньора Людмил Хаджисотиров редуваха наивни грешки и лоши решения в нападение и като цяло играха доста накъсано и без особена идея как да оправдаят очакванията за предварително сочения като голямо дерби двубой.
Единствената светлина в тунела бе новото попълнение Крис Уолкър. Американецът завърши с дабъл-дабъл от 16 пункта и 11 борби, като бе единственият играч на гостите, записал двуцифрен точков актив. Сънародникът му Ксавиер Джонсън пък така и не се появи в игра след като получи контузия на тренировка.
„Р. спортист”: Браун 7, Васов 6, Кесар 4, Желев, Зохоре /Уолкър 16, Бозов 5, Попов 3, Дудев 3, Хаджирусев 2, Георгиев 2, Михайлов 2/.
За „сините” над всички също бе най-новото им попълнение в лицето на сърбина Данило Тасич, дебютирал за новия си тим с 16 т. и 9 борби. Борислав Младенов – син на легендата Георги Младенов, се отчете с 10 т. за „Левски”, колкото имаха и съотборниците му Йордан Минчев и Раян Райт.
Нашите момчета ще търсят реванш за фиаското с „Левски” на 1 февруари, събота, от 18 ч., когато приемат в „Арена Самоков” опашкаря „Ямбол”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*