Легендите Армен Назарян и Иво Ангелов надъхаха самоковските борци

Двукратният олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски шампион Армен Назарян и световният шампион и най-добър борец в света за 2013 г. Иво Ангелов изнесоха на 24 април мотивираща беседа на борците от клуб „Рилски спортист”, които са и ученици в СУ „Никола Велчев”.
„Разказах им колко трудно ни е било на нас преди години – тепихът замръзваше през зимата, нямаше ток… Сега тук има всичко, условията са прекрасни и се иска само желание да има човек. Младите трябва да слушат големите имена и треньорите си, да проявяват воля и характер и да се трудят много, защото само така ще стигнат до успехите”, подчерта големият Армен Назарян.
Активно участие в срещата взе и зам.-кметът на Самоков Васил Сайменов, дългогодишен треньор, включително и на Армен Назарян, и спортен деятел.
„Армен и Иво се бориха в изключително трудни условия и въпреки това стигнаха до световните върхове. Спомням си, че Назарян даваше всичко от себе си по време на тренировките, с което заразяваше околните и стана всеобщ пример за подражание. Не случайно бе обявен от негови колеги и ръководители на световни организации за един от най-добрите борци в историята. Въпреки успехите Армен си остана истински човек, състезател, треньор и приятел”, сподели Сайменов.
Назарян сега e старши треньор на националния отбор по борба класически стил, който се намира на лагер в Самоков преди Европейското първенство в Русия. Форумът на Стария континент ще се състои от 30 април до 6 май в град Каспийск, който се намира на брега на едноименното море. Иво Ангелов ще бъде един от състезателите, на които родината ни ще разчита много за място на почетната стълбичка. Останалите борци ще бъдат обявени след допълнителните преборвания в града ни.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*