Литургиите ще се излъчват на живо във фейсбук

Кметът Владимир Георгиев сподели, че литургиите по случай Цветница и Великден ще бъдат излъчени на живо на фейсбук страницата на Община Самоков. Така гражданите ще могат да усетят празничната атмосфера и същевременно да спазят ограниченията.
На фона на особено силната нужда в тези трудни дни и седмици от вяра и упование от Общината са подкрепили инициативата на архиерейския наместник в Самоковската духовна околия иконом Михаил Колев да се направи възможното Божието слово да достигне до всеки дом.
В неделя, на 12 април, от 10.30 ч. на живо от страницата на Общината гражданите ще могат да наблюдават празничната литургия по случай Цветница. Записът ще бъде излъчен и по Канал „Рила” в същия ден от 18.30 ч.
Празничната Великденска литургия и посрещането на Благодатния огън също ще могат да се гледат на живо от страницата на Общината от 23.45 ч. на 18 април, събота. Пълен запис на пасхалната служба пък ще бъде излъчен от 12 ч. на самия Великден – 19 април, неделя, по Канал „Рила”.
Храмовете ще бъдат отворени и духовниците ще продължават да служат в тях и да се молят за здравето на всички ни, но призивът е за съпричастие и оставане вкъщи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*