„Марек” изтормози поляци в „Арена Самоков”

Снимка: Радослав Каймаканов, www.lap.bg

Волейболният шампион на България „Марек Юнион Ивкони” /Дупница/ изигра силен двубой, но загуби с 2:3 гейма домакинството си на полския „Ястрежебски Венгел” в мач от 5-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, състоял се на 22 януари в „Арена Самоков”. Както е известно, залата в Дупница не отговаря на изискванията на най-силния клубен турнир в Европа и дупничани вече няколко поредни години домакинстват в самоковската зала.
Гостите от Полша, които бяха сочени за абсолютен фаворит преди срещата, изпитаха сериозни трудности срещу момчетата на треньора Найден Найденов. Нещо повече – българите сътвориха обрат и поведоха с 2:1 гейма, преди да изпуснат парата и да допуснат злощастната загуба. Около 600 любители на волейбола, включително и не малка агитка от Дупница, подкрепяха волейболистите от съседния град в трудната им задача.
Най-дейни сред българите бяха Станислав Величков и Михаел Манджуков, записали съответно 20 и 13 т.
„Марек” продължава да е на последно място в групата със само 1 победа от 5 мача. В последния кръг дупничани гостуват днес, 27 януари, на лидера в класирането „Локомотив” /Новосибирск, Русия/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*