Мариела Станева бе удостоена със званието „Млад библиотекар на годината”

Мариела Станева от Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” стана носител на националната награда „Млад библиотекар”.
Годишните награди на ББИА /Българската библиотечна и информационна асоциация/ за 2017 г. бяха обявени на откриването на Националната библиотечна седмица на 15 май в София.
М. Станева получи отличието за изключително активната си работа за привличане на млади читатели. През м. г. тя е организирала много инициативи, срещи, работилници, насочени към развиване у младите хора на любов към книгите чрез забавление и обучения по финансова грамотност. Успешно са използвани новите технологии. Работата на библиотеката е популяризирана в социалните мрежи.
В партньорство с детските градини Мариела осъществява инициативата „Азбучните приключения на играчките”. Осъществила е и инициативата „Четящ петък” с представяне на детско-юношески книги на фейсбук страницата на библиотеката, като така е провокирала интереса на младите хора и техните родители. Обновен е детският отдел на библиотечния филиал в Четвърти квартал. Станева е организирала участието на деца в кампанията „Забавното четене” и е дала важен принос за обявяването на Самоков за най-четящ град за 2017 г.
„Признанието съпътства отговорност да продължавам стремежа си младите хора да четат и да се развиват. Стараем се да привлечем подрастващите под формата на игри и полезни и забавни занимания, а не да четат само задължителните списъци от училище”, заяви за „Приятел” М. Станева. Тя добави, че обича работата с деца, затова и има магистърска степен по предучилищна и начална педагогика.
„Сега основните ми интереси – четенето и децата, се преплитат. Винаги съм обичала книгите и може би по-скоро професията ме избра, а не аз нея”, разкри младата библиотекарка. Тя благодари и на екипа за добрия прием отпреди две години.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*