Мартин Савов със злато от турнир в Благоевград

Иван Стаменов и Мартин Савов

В кат. до 60 кг в групата 17-18 г. представителят на клуб „Самоков” Мартин Савов надделя над съперник от Петрич и заслужи златния медал и грамота на традиционния турнир на Югозапада, състоял се на 10 и 11 декември в благоевградската зала „Скаптопара”.
Мартин, както сподели треньорът му Веселин Райчев, е качил килограми, за да дойде в тази категория, в която се състезава и световнияг шампион от Милано, Италия, 2009 г., Детелин Далаклиев. „На Мартин му е нужно да придобие опит при мъжете. В началото няма да му е лесно, но това може само да го кали”, коментира Райчев.
А ето какво сподели за „Приятел” и самият златен медалист Савов: „Не успях да участвам на републиканското поради контузия, но се надявам 2014-а да бъде по-добра и да спечеля много медали и турнири. Голямата ми цел е да заслужа място в националния отбор. Вече съм играл при мъжете в началото на тази година. Засега ще трупам опит, тъй като не може да се очаква от мен да победя Детелин Далаклиев. С колкото по-стойностни боксьори се срещаш, толкова по-силен ставаш. Най-големият ми идол в бокса обаче е друг велик българин – Кубрат Пулев!”
Дебют в подобен турнир пък записа другият самоковски участник в изявата – Иван Стаменов, боксирал се в същата категория, но при момчетата 13-14 г.
В турнира участваха състезатели от 10 клуба от София /включително от „Левски” и ЦСКА/, Благоевград, Петрич и др. Организатори бяха домакините от „Пирин”.
В същото време голямата надежда на самоковския бокс Ангел Ангелов е на лагер с националния отбор в София, Дианабад. Националите се готвят за световното първенство за младежи, на което градът ни чрез „Арена Самоков” ще бъде домакин през април догодина. Голямата цел е да се завоюва квота за участие в младежките олимпийски игри, които ще се състоят в Надзин /Нанкин/, Китай, през следващата година.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*