Математически турнир на… английски

За втора поредна година на 22 април в Професионалната гимназия по туризъм се състоя математически турнир на английски „Сблъсъкът на математиците“ с участието на 175 ученика от училища от различни места от 1 до 8 клас, разпределени в 17 отбора.
„Искаме участниците да решават задачи и да се забавляват. Не победата да им е най-важна, а удовлетворението от достигнатия отговор“, споделиха организаторите. Между отделните кръгове на състезанието домкините бяха подготвили богат кетъринг и анимация. В паузите участниците рисуваха, танцуваха, пяха, изработваха оригами. Учителите, придружаващи отборите, пък обмениха опит.
Турнирът се осъществи в рамките на проект „Твоят час“ и бе подкрепен финансово от Общината. Гости бяха кметът Владимир Георгиев, старши експертът от Регионалното управление по образование Вергиния Йорданова и гл. експерт ”Образование, младежки дейности и спорт” в Общината Жулияна Костова. Амбицията на гимназията е изявата да се превърне в традиция и да влезе в календара на просветното министерство.

Ученици от ПТГ „Никола Вапцаров“ – 8-б клас, специалност „Системно програмиране“, спечелиха първо място на математическото състезание „Сблъсъкът на математиците“. Отборът бе съставен от Иван Стоилов, Димитър Виденов и Ивона Атанасова с преподавател Иванка Шаламанова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*