Машина чисти цигарени кутии, кенчета и бутилки

Модерна професионална почистваща машина бе показана на 28 юли пред кмета Владимир Георгиев и зам.-кмета Васил Сайменов във връзка със заявен от Общината интерес за закупуване на такава техника.
Машината има златен медал от Пловдивския панаир. Тя е предназначена за работа при всички видове настилки, като засмуква отпадъци с диаметър до 12 см: хартия, картон, цигарени кутии, алуминиеви кутии (кенчета), стъклени и пластмасови бутилки, отпадъци от дървета и др. Боклуците се събират в контейнер, който след запълването се изпразва и е готов за нова употреба. Има и възможност за монтиране на странична кофа с щипка за по-големи отпадъци.
Машината се захранва от батерии, като с едно зареждане работи от 8 до 16 часа. Това я прави и екологично чиста. Освен че не отделя, благодарение на електрическата си технология, емисии на въглероден двуокис, машината не вдига и шум. Специален филтър пък осигурява работа без прах в атмосферата.
Управлението на машината е лесно. Тя е маневрена дори в тесни пространства и преодолява с лекота бордюри и други неравности.
Цената й е 13 хил. евро. Според запознати почистването с нея е бързо и ефективно и тя е идеална за поддръжка особено на паркове, детски и спортни площадки и централната градска част.

Можете да харесате

2Comments

Add yours
  1. 2
    Благовест Коларов

    Няма ли кой да ги спре тези хора да не дават пари за такива глупости? Представяте ли си как се поддържа скъп акумулатор,който трябва да се зарежда всеки ден, колко метра могат да се изминат с тая количка? Заслужава ли си през 10 м. да спира за да засмуква някой фас или хартийка? Колко по ефективно е човек със метличка и кофа да обиколи за минути някой район и да събере ако има нещо? Ами ако боклука е хвърлен някъде встрани на тревата? Трябва да се освободиш от ръкохватката и да отидеш да прибереш боклука с ръка! Пълна глупост, измишльотина, незаслужаваща да си харчим парите! Ако е миеща машина с въртяща се четка отдолу, каквито камиони съм виждал е друго нещо.Един път в седмицата може да се измие някоя градинка, но само да ти събере някоя хартийка или фас е пълна глупост! Няма ли кой да каже – “За Бога братя не купувайте!”

+ Leave a Comment

*