МБАЛ ще протестира пред областния за мястото на „Спешна помощ”

Медицинският съвет на „МБАЛ-Самоков” ЕООД настоява бъдещият център на „Спешна помощ” да бъде разположен в двора на болницата, а не в самата сграда. Така ръководството на „МБАЛ” се противопоставя на решението на Общинския съвет /№ 468 от 28 юли т. г./, с което бе предложено центърът за спешна медицинска помощ да бъде разположен в помещения на първия етаж на болничната сграда.
Медицинският съвет единодушно е решил да възрази срещу общинското решение пред областния управител и да помоли общинарите да го преразгледат.
Общинските съветници пък взеха решението си по въпроса на сесията в края на юли след позиция, изразена от името на здравната комисия на местния парламент от нейния председател д-р Димитър Панев, като становището на комисията бе подкрепено от съветника д-р Борислав Филчев, член на Медицинския съвет на болницата, и от други изказали се.
В съобщение след заседанието си Медицинският съвет „категорично заявява, че не е съгласен с изваждането на сграден фонд от „МБАЛ-Самоков” ЕООД, който да бъде дарен на Министерството на здравеопазването”. В същото време от съвета поясняват, че са съгласни с изграждането на център на „Спешна помощ” в Самоков, тъй като това „ще повиши качеството на обслужване на жителите на общината”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*