Международен пленер „Творчески хоризонти”

Децата от школата по рисуване “Наум Хаджимладенов” към читалище “Младост”. Снимка: архив

Хотел „Калина” и читалище „Младост 2003” – Самоков организират в с. Говедарци международен пленер за художници „Творчески хоризонти”.
От 10 до 20 октомври хотел „Калина” ще приюти творци, обединени от мотото: „Балкани без граници”. Ще участват художници, като одобрените участници ще получат официална покана до 25 август. Организаторите осигуряват работно пространство, храна, нощувки и материали. Хотелът разполага с ателиета и открити пространства за работа и презентации. Ще бъдат посетени културни и исторически забележителности в района на Самоков. Непрекъснат превод от организаторите. В края на пленера ще бъде открита изложба.
Разходите за пътуването до Говедарци са за сметка на участниците. С всеки от артистите ще бъде сключен договор, уреждащ участието му в проявата и авторските права за показване на творбите му. Всеки автор оставя по две творби за организаторите.
Всеки автор, желаещ да кандидатства за пленера, трябва да изпрати кратко CV, представящо досегашната му работа и опит. Обявяване на резултатите: 25 август 2014 г. Адрес за кореспонденция: Mladost_4itali6te@abv.bg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*