Мерки за намаляване на катастрофите

Зачестилите случаи на пътнотранспортни произшествия и разпореждане на главния секретар на МВР са причина за засилени мерки за контрол на безопасността на движението.
Особено засилен ще бъде контролът извън населените места късно следобед и вечер – от 16 до 21 ч. Ще се проверяват както водачите, така и техническото състояние на превозните средства. Специално внимание ще се обръща на бавно движещите се камиони, автобуси и селскостопанска техника, създаващи колони и затруднения за движението.
Ползването на обезопасителни системи, управлението на автомобили след употреба на алкохол, неправоспособни водачи, наличие на застраховка „Гражданска отговорност“, преминат годишен технически преглед, неплатени глоби – към това ще бъдат насочени в основни линии проверките на полицейските служители. От полицията обещават „нулева толерантност“. Колите на полицейските екипи ще се движат с включени сигнални светлини.
Завишен ще бъде контролът и по отношение на преминаването на червен светофар, неправилното изпреварване, престрояване, спиране, паркиране и престой, неспазването на предимство и др.
От полицията предупреждават, че безкомпромисно ще бъде санкционирано и неправилното поведение на пешеходците.
Постоянно в петък и събота между 22 и 1 ч. пък ще бъде прилаган засилен контрол спрямо автомобилите в близост до питейни и увеселителни заведения.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*