Мисията невъзможна за „Рилски” в Правец?

Втора победа в историята като гост на „Лукойл Академик” в собствената му зала в Правец ще опита да постигне „Рилски спортист” в събота, 4 февруари. Двубоят в спортния комплекс в Града на Тодор Живков е с начален час 18.
Статистически погледнато възпитаниците на Людмил Хаджисотиров имат минимални шансове да поднесат неприятна изненада на шампионите. Самоковци имат само един успех в досегашните 40 официални срещи в Правец в новата история на клуба от сезон 2003/04 насам. Победата идва в полуфиналните плейофи на първенството през сезон 2012/13, когато на 9 май „Рилски” хвърля бомбата и разгромява съперника си в Правец с 95:75. Впоследствие обаче именно „Лукойл” е отборът, който достига финалните срещи след като елиминира водения от Росен Барчовски състав с 3:2 победи в серията.
Иначе последният успех за нашия състав дойде преди точно 1 година – на 21 февруари 2016 г., когато „Рилски” наказа „студентите” на финала на турнира за Купата на България в Ботевград.
Двата тима са изиграли общо 80 мача в новия век. Предимството е изцяло на страната на „Лукойл” – 71 победи срещу 9 поражения.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*