Мис Мая направи дарение

Мая Стоянова

Мая Стоянова, преподавателка по английски език в СОУ „Отец Паисий”, работеща по европейски проект в училището, при завършване на двегодишния й мандат дари книги на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Дарението включва съвременна художествена литература, английска класическа литература на английски език и учебници по европейско право на български език. Книги на английски Мая е дарявала и на свои ученици, за да развиват те по-добре езиковата си култура.
Мая Стоянова е млад специалист и в СОУ „Отец Паисий” бе първото й работно назначение. Мис Мая, както я наричаха учениците й, е чаровна млада дама, спокойна, усмихната. И обичана, не различаваща се много от ученичките.
Мая е от Габрово, а щедростта й е поредно доказателство, че габровци все пак не са скъперници. И те би трябвало да се обиждат от създадения им образ или поне да го приемат с чувство за хумор. Дори ние, самоковци, като че ли сме по-стисливи, но това е вече друга тема. А тезата за скъперничеството на габровци е измислена, кой знае защо и по чия идея, някъде през 50-те години на миналия век.
В последния работен ден на Мая Стоянова в СОУ „Отец Паисий” бе организирано кратко, но вълнуващо тържество. Младата учителка бе изпратена с най-добри пожелания от колеги и ученици.

Христо Христов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*