Митева, Топалова и Терзиева чакат дебют в Хасково

Снимка: Ивайло Андреев

Женската формация на “Рилски спортист” открива шампионата на Националната лига с гостуване на “Хасково”. Срещата е на 20 октомври, неделя, от 17,30 ч. в зала “Дружба”.
Официален дебют за самоковки се очаква да направят новопривлечените Наталия Топалова, Стефка Митева и Ива Терзиева, които показаха отлична игра в проверките през лятото. Големи надежди старшията Иван Лепичев възлага на 19-годишната Кристина Пейчинова и на шампионката от световното 3 x 3 първенство в Индонезия Теодора Динева /17 г./. Именно тя изненада приятно в последните контроли, записвайки на сметката си двуцифрени изражения от точки.
Тимът на домакините пък погледна сериозно към попълнения от Щатите, белия екип вече облякоха Биджъне Рийвс, Кения Макбий и Линдзи Хорбатък. Част от отбора вече са и бившите състезателки на “Рилски” Катерина Рудева, Вероника Джикова и Яна Кожухарова. Изключено е обаче и трите да започнат в стартовата петица.
Интересното е, че “Хасково” е отборът с най-ниска средна възраст в елита /21 години и 1 месец/. Следват “Нефтохимик” /21,7 г./, “Р. спортист” /22,7 г./, “Монтана” /23,5 г./, “Дунав” и “Левски” /по 24,4 г./.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*