Младежите на „Рилски” измъчиха „Балкан 2”, липсата на опит им изигра лоша шега

Втори пореден силен домакински мач изигра младежкият състав на „Рилски спортист” във втората шестица на „А” група. Това обаче не бе достатъчно възпитаниците на Борислав Трифонов да стигнат до първа победа във формата. Самоковци загубиха злощастно с 80:84 от втория отбор на „Балкан” и останаха на дъното в класирането, докато ботевградчани се издигнаха до третото място с баланс от 2 победи и 3 загуби.
Дълбоката преса на „Рилски” затрудни „зелените” в първата част и домакините поведоха с 19:17. До полувремето обаче гостите се настаниха уверено напред в резултата, като дръпнаха с 41:30. Тук за отбелязване бе единствено зверската забивка на центъра Николай Гелов след асистенция заб гърба на Мирослав Васов.
Силна серия от 9:0 след подновяването на играта почти изравни силите на паркета. Адриан Белишки вкара кош със сирената в края на третата част и съкрати изоставането на тима си на само един пункт при 55:56. Пламен Стефанов изравни с тройка с табло в 37-ата мин. за 70:70. В края някои неточности, породени може би и от липсата на опит сред състезателите в бяло-син спортен екип, направиха така, че „Рилски 2” да не задържи високия стандарт и да отстъпи на „Балкан 2”.
Николай Гелов изигра най-силния си мач от началото на сезона. 206-сантиметровият исполин завърши с „дабъл-дабъл” от 23 т. и 12 борби. Калоян Стоянов за втори пореден мач се отличи с „дабъл-дабъл”, този път от 11 т. и 10 борби. Мирослав Васов отново бе на познатата висота с 22 т., 7 борби и 6 асистенции.
Трето поредно домакинство се задава на хоризонта за младежите ни. В неделя, 25 февруари, от 17 ч. те приемат състава на „Черноморец” от Бургас.
„Рилски спортист 2”: Гелов 23, Васов 22, Колев 5, Пл. Стефанов 3, Николов /Стоянов 11, Белишки 9, Глухаров 4, Боянов, Д. Стефанов, Петров/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*