Младежи от пет държави почувстваха „Ритъмът на планината”

Танци, музика, рисуване, готвене – всичко това предложи традиционният младежки празник под надслов „Ритъмът на планината”. Изявата бе в парк „Крайискърец” в събота, на 7 септември. Сред участниците бяха „Кати денс” с ръководител Катрин Митева, фолклорният танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев, участниците в Школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” с ръководител Иван Шуманов при читалище „Младост”.
От Професионалната гимназия по туризъм пък бяха обзавели щанд, на който се приготвяха различни вкусотии. Всеки можеше да си пробва таланта в обособените работилници. Тук се занимаваха и веселиха и десетките доброволци от пет държави – Испания, Италия, Румъния, Северна Македония и България, които участваха през миналата седмица в международен младежки обмен в Самоков по проект, спечелен от Общината по Програма Еразъм +.
Проведени бяха и тренировки под надслов „Здрав дух в здраво тяло”.
Организатори на атрактивната изява бяха „Либърти Рекърдс” и Младежкият парламент в града ни с подкрепата на Община Самоков и фондация „Сийд”.
Традиционният младежки концерт като част от празника „Ритъмът на планината” пък ще се състои следващата събота, на 21 септември.   

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*