Млади хора събраха 1200 лв. за семейство в беда

“Медени звънчета”

Учениците от ПГ “Константин Фотинов” показаха нагледно, че обществото може да разчита на своята младеж. Само за една седмица, по инициатива на ученичките Габриела Войнова и Любомира Вукова, гимназистите успяха да съберат към 1200 лв. в подкрепа на Евгени Стефанов, който отглежда сам двете си деца с 80 лв. на месец в отдалеченото на 260 км от Самоков свищовско село Деляновци.
По време на благотворителната акция учениците бяха разкрили дарителски пунктове в сградата на гимназията и на централния площад “Захарий Зограф”, пред Общинската библиотека “Паисий Хилендарски”.

Младежи се превъплътиха и като герои от култовия филм “Кръстникът”

В четвъртък вечер, на 6 февруари, се състоя и финалният концерт от кампанията. На сцената се изявиха млади творци в различни области на културата и изкуството – китаристи, акордеонисти, певци, актьори, танцьори… Особено трогателен бе жестът на малките четвъртокласници от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, които също подкрепиха благородното дело. “Стана ни много мъчно, когато разбрахме за участта на деца като нас и решихме и ние да помогнем”, заявиха прочувствено те.

Четвъртокласниците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”

В читалищния салон бяха директорът на “К. Фотинов” Кирил Славов, възпитаници на гимназията, много гости на различна възраст, които също дадоха своята лепта за успеха на доброто начинание.
Младите хора показаха, че за човешкото съпричастие не съществуват понятия като разстояние, граници, невъзможност. Събраните пари, дрехи и обувки бяха изпратени по куриер в понеделник, на 10 февруари, за далечното село. Парите и самият благороден жест ще допринесат да се върнат усмивките по лицата и самочувствието на хората от изстрадалото семейство.

Делян Василев

Габриела Даганова
Зоя Станкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*