Модерна детска площадка откриха в центъра /снимки/

На самия 1 юни в центъра – северно от сградата на Банка ДСК, тържествено бе открита нова красива детска площадка, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност.
Кметът Владимир Георгиев честити празника на малчуганите. “Деца, вие сте най-хубавата част от обществото и се надявам, играейки на тази площадка, лицата ви винаги да са озарени от усмивки, както в този момент”, обърна се към малките палавници градоначалникът. Той допълни, че още две подобни модерни детски площадки са монтирани напоследък в града – в кварталите “Самоково” и “Възраждане”.
Откриването на площадката бе част от тържественото честване на Деня на детето. Десетки майки и бащи бяха гушнали своите рожби, за да им осигурят по-добър поглед към изпълненията на сцената на площад “Захарий Зограф”. Ведро настроение бе завладяло и млади, и възрастни. Граждани споделиха, че не помнят на празника в предишни години да е имало толкова много хора. Слънчевото време пък бе в съзвучие с тяхното вълнение и интерес.
На сцената се изявиха състави от детските заведения “Зорница”, “Детелина”, “Самоково”, от НУ “Станислав Доспевски”, читалище “Младост” и брейк групата към Младежкия дом. С песни поздравиха присъстващите и малките Христина Ненкова и Маргаритка Бончева /ОДЗ “Пролет”/, Даяна Николова /ОДЗ “Звънче”/, Никол Драганова /ЦДГ “Детелина”/, както и триото от ОДЗ “Звънче” Михаела, Евгения и Яна. След края на официалната част от сцената и много други деца пяха, танцуваха и забавляваха публиката.
Конкурсът “Мини Мис” и “Мини Мистър” бе спечелен от 6-годишната Ани Юлиянова и 11-годишния Иван Иванов.
Ученици от 10-а и 10-б клас на Професионалната гимназия по туризъм пък организираха игри за малчуганите: арт ателие с рисуване по тялото; цветен дартс – балони с боя, по които децата мятаха стрелички; рисуване по плочките на самия площад; “Не се сърди човече”, като самите деца изпълняваха ролята на пионки; щафета с тичане, дефилиране по рампа, скачане с чували, пукане на балони, откриване на съкровище… Лично кметът благодари на учениците за ентусиазма и помощта им.
Водещи бяха Деница Атанасова и Радослав Раковски.

Делян Василев

Ученици от Гимназията по туризъм допринесоха на 1 юни децата да почувстват празника

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*