Награда и за Беларус от конкурса на читалище „Младост”

Анна Гайдун Юлет от Беларус зае първото място /в групата от 7 до 10 години/ на международния конкурс за детски рисунки „Ян Бибиян”, организиран от читалище „Младост”.
Получените общо 147 картини бяха разгледани и оценени на 16 юни от компетентно жури в състав: Благовест Върбаков, Ирена Георгиева, Ели Белстойнева, Цондю Николов, Таня Михайлова. С право на съвещателен глас участва Иван Шуманов, ръководител на школата по рисуване „Наум Хаджимладенов” към читалището.
Малките художници са от различни градове в страната /предимно от училища и специализирани школи за изобразително изкуство/, както и от Беларус и Украйна /Болград/.
Журито бе наистина изключително затруднено при избора заради многобройните хубави и в различни интересни техники творби.
Второ място в групата на малките заеха пак представителка на Беларус – Екатерина Чуняк и Мухамед Исмайлов от Търговище. На трето място бяха класирани Диана Верталер от София и Никол Петрова от Самоков /читалище „Младост”/.
В групата от 11 до 14 години първите три места заеха Василия Трунчева от София, Йоанна Ортакчийска и Лъчезара Маркова /и двете от Дупница/.
Стана ясно, че участниците в групата от 15 до 18 години ще получат сертификати за участие в предвижданата изложба.
Извън регламента със сертификати ще бъдат удостоени при най-малките /под 7 години/ Стефи Зашева, Гого Чапкънски и Иван Димитров.
Грамоти за достойно представяне в конкурса ще получат самоковските училища „Христо Максимов” и „Митрополит Авксентий Велешки”, както и училища и школи от страната.
Призьорите ще бъдат наградени на 20 юли от 17 ч. на тържество, което ще се състои на открито – пред Военния клуб /ДНА/. Тогава ще бъде и концертът по случай 10-годишния юбилей на читалище „Младост”.
От ръководството на читалището заявиха, че са благодарни на всички участници и на техните ръководители. Читалищните дейци изразиха и увереност, че изложбата с творби на участниците в конкурса ще бъде изключително интересна за жителите и гостите на града ни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*