Наградиха младия художник Борислав Каймаканов в Казанлък

Борислав Каймаканов със своята творба

Неотдавна стана ясно, че четирима талантливи млади самоковски художници от школата по изобразително изкуство „Захарий Зограф” с ръководител Пенка Боянова при читалище-паметник „Отец Паисий” са спечелили награди от Първия национален конкурс за детска рисунка на тема „Траките”, организиран от читалище „Възродена искра – 2000” и Историческия музей „Искра” в Казанлък.
Евгени Генчев стана първи при 7-10-годишните, творбите на Борислав Каймаканов и Ния Генева бяха оценени за второ и трето място в категорията на 11-13-годишните, а рисунката на Мелани Любенова спечели наградата на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.
На 26 август в Историческия музей в Казанлък бе открита изложба с рисунките. При откриването бяха наградени присъстващите отличени участници в конкурса. Борислав Каймаканов бе единственият представител на града ни. Боби получи наградата си – диплом и принадлежности за рисуване, от Ренина Лекова, ръководител на школата по изобразително изкуство „Ренина” към читалище „Възродена искра – 2000”.
Идеята на организаторите е да бъде създадена картинна галерия от детски творби. „Надявам се конкурсът „Траките“ да се превърне в традиционна проява от програмата на „Празници в Долината на тракийските царе“, коментира Лекова.
Творбите са оценени от жури с председател художникът Румен Петков и членове – скулпторът Красимир Младенов и Красимира Стефанова, главен уредник на Историческия музей в Казанлък.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*