Наградиха 10 жени за 8 март

Общоградското тържество за 8 март се състоя ден преди празника в Ритуалната зала на Общината.
Традиция стана празнуването на Международния ден на жената да се организира съвместно от Общината и Инициативен комитет на жените и да се награждават изявили се жени. И това не е случайно. Едва ли някой ще отрече, че жените са първи във всяка хуманна, благотворителна и просветна дейност. Те често са инициаторки и начело в работата за доброто на децата, на семейството, за просперитета на Самоков и района.
Това изтъкна и кметът Владимир Георгиев в приветствието си към жените, наред с благодарността и благопожеланията си към тях.
Израз на благодарност дадоха и децата, дошли да поздравят своите майки, учителки, баби и всички присъстващи жени на тържеството. И чудесните думи в рецитала, и песните на малчуганите от ЦДГ „Звънче” с учителка Светла Недкова и музикален ръководител Марияна Лухова, и грациозните танци на балерините от детската школа на Катрин Митева /която бе и водеща на тържеството/, и ритмичните красиви изпълнения на мажоретките от ЦДГ „Зорница” с ръководител Емилия Джупанова, и майсторските изяви на Петя Атанасова на флейта и пиано бяха празничен поздрав за всички.

Приятна изненада бе демонстрацията на децата от клуба по таекуондо с ръководител Петър Виденов. Изявата им бе и специален поздрав за директорката на ЦДГ „Звънче” Седефка Караджинова.

За приноса си в работата, в обществения, културния живот и спорта, с грамоти и скромни подаръци бяха наградени общо 10 жени – Ангелина Гаврилова, главна медицинска сестра на „МБАЛ-Самоков”, Бойка Караджинова, бизнесдама, Венета Балабанова, кмет на Белчин, Венета Галева, директор на Бюрото по труда, Елена Будинова, управител на самоковския клон на Пощенска банка, Катя Дамянова, дългогодишен общественик, Лиляна Анева, учителка в НУ „Д-р Петър Берон”, Седефка Караджинова, директор на ЦДГ „Звънче”, Силвия Маджарска, една от най-добрите алпийки в страната, Цветанка Попова, преподавателка по пиано към читалище-паметник „Отец Паисий”.
Наградените си направиха обща снимка с кмета и председателката на Инициативния комитет Евгения Попова.
Даден бе и коктейл.

х х х

Осмомартенско тържество се състоя и в СОУ „Отец Паисий”. Преподавателките в училището бяха поздравени от творците Зоя Станкова и Христо Христов.

х х х

И в читалище „Младост” честваха Международния ден на жената. Участничките в Шишмановската група и други самодейки се почерпиха и си пожелаха здраве и нови успехи. За всяка жена от ръководството на читалището имаше и цвете.

х х х

В Поповяне също празнуваха 8 март. Главни организатори бяха кметството и местното читалище „Светлина”. За пръв път участваха и жените от ромската махала, а и много от мъжете в селото. За скарата отговаряше лично кметът Константин Беров, а за музикалното оформление – певецът Стоян Доспевски. Имаше богата трапеза и много музика и танци.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*