Награди за родолюбци

С концерт на открито – пред паметните стели на загиналите във Втората световна война на фасадата на Военния клуб /ДНА/, на връх 6 май бе почетен Денят на храбростта и празник на Българската армия.
В словото си о. з. полк. Симеон Симеонов, последният началник на бившия самоковски гарнизон, изтъкна значението на празника и проследи неговата история в страната и района. Симеонов остро критикува днешното състояние на армията и припомни старата истина, че който не храни своя армия, храни чужда.
От името на Военния клуб и ветераните Елена Гълъбова, главен специалист в клуба, връчи юбилейни отличия на самоковци-родолюбци.
Л. Шуманова напомни, че 6 май е и празник на скаутската организация „Свети Георги Победоносец”. По случай Гергьовден бяха поздравени и всички, празнуващи имения си ден на тази сакрална дата.
Тържеството откри Димчо Петров, председателят на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Сред присъстващите бяха о.з. ген. Ангел Главев, председателят на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните Стоян Чапкънов, ветерани и въпреки слънчевия ден – малко граждани.
Трогателно изпълни „Мила Родино” малката Маргаритка Бочева. Изявиха се още състави и индивидуални изпълнители от читалище „Младост”, включително танцовият ансамбъл „Самоков” с ръководител Станислав Крумов и Шишмановската група.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*