Над 5000 лв. за даровити деца събра Ротари клуб – Самоков на коледното си тържество

Повече от 5000 лв. в подкрепа на даровити в областта на природо-математическите науки деца от общината събраха местните ротарианци на традиционното си коледно тържество, състояло се на 1 декември в ресторанта на хотел „Флора” в Боровец.
Над 150 души се отзоваха на поканата и не само се забавляваха с приятели в уютна обстановка, но и отвориха душите и сърцата си за добри дела. Крупната сума бе събрана от дарения, както и от други благотворителни начинания – търг и томбола. Сред разиграните на аукциона вещи бяха и две луксозни издания – „Златен извор” и „От Чамкория до Боровец”, безвъзмездно предоставени от кмета Владимир Георгиев. Присъстващите наддаваха и за още десет артикули – картини, бижута, тоалети и пр.
В началото, по традиция, прозвучаха „Мила Родино” и химнът на ротарианците, казана бе и ротарианската молитва: „…нека има мир и доброта в България и по света”.


Президентът на самоковския Ротари клуб Людмила Бързанова сподели, че клубът е основан преди 15 години и оттогава изпълнява проекти в сферите на културата, образованието и спорта. Идеята за създаването на фонд за подпомагане на даровити деца пък се ражда преди 3 години и досега от средствата във фонда са се възползвали около 15 ученици. Л. Бързанова коментира, че мотото на тазгодишната ротарианска година е „Бъди вдъхновението” и по този повод заяви, че „приятелството е единство, силата е в доверието, а бъдещето е във вдъхновението”.


Асистент дистрикт гуверньорът от Кюстендил д-р Райка Арабаджиева връчи значките на двама новоприети членове на самоковския клуб – Владимир Василев, съдружник във фирмата „Василев и Тодоров” ООД /по-известна с бранда си „Компир”/, и Иво Бързанов, производител на сладкарски изделия. Поради различни причини на церемонията не присъстваха другите двама „новаци” в клуба – директорът на ОУ „Христо Максимов” Антоанета Николова и строителният предприемач Георги Джелепов. Към момента в клуба членуват 18 души; вицепрезидент е Стефан Докузов, а секретар – Петрун Вардаров.
Съпричастни с благородната кауза на местния Ротари клуб станаха и членове на клубове от Благоевград, Петрич, от далечния Момчилград, както и от столичните „Сердика” и „Витоша”. Всички те, както и останалите гости, възнаградиха с бурни аплодисменти изпълненията на децата от фолклорния танцов ансамбъл „Рила” с ръководител Кирил Амбарков и на участниците във вокална формация „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева.


За доброто настроение до края на вечерта се погрижиха победителката от музикалния телевизионен формат „Х фактор” Християна Лоизу, дъщерята на певицата Глория и също участничка в музикално предаване /„Гласът на България”/ Симона Загорова с формацията The voice of girls, наричаният от мнозина „българският Майкъл Бубле” Бонимир Бонев и народната певица Поли Паскова. Изпълнителите също дадоха своята лепта в името на каузата и пяха безвъзмездно.
Умело, с импровизации и тънко чувство за хумор, с ролята на водещи се справиха Ралица Стоянова и Йовко Вричев.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*